Història

Aquesta és la nostra història

Hernando Xarcuter s’instal·la al barri de Sant Gervasi el 1964. El seu fundador, en Ramon Hernando, començà com a aprenent el 1948 de la mà de Josep Barbany i Margarita March, ambdós mestres xarcuters. Allà va aprendre les tècniques d’elaboració dels embotits tradicionals i va adquirir tots els coneixements que anys enrere el permeten obrir, juntament amb el seu germà, una parada al Mercat del Ninot i un petit obrador al carrer Comte de Borrell. Deu anys més tard s’instal·là definitivament a la ubicació actual del carrer Balmes, 296.

Aquesta botiga regentada pel matrimoni Ramon Hernando i Glòria segueix un procés de millora dels processos artesans fins a culminar amb l’obtenció per part d’en Ramon Hernando del títol de Mestre Artesà Xarcuter.

L’any 1990 el seu fill Ramon Hernando es fa càrrec del negoci. Fruit de les inquietuds culinàries d’en Ramon Hernando, la tradicional «Tocineria» entra en un procés de transformació, sent introduits nous productes i passant a ser xarcuteria, carnisseria, aviram… sent un procés de canvi basat en la tendència del sector i en les necessitats dels nous clients. En la nova dècada s’introdueixen nous productes ampliant la gama dels existents, sempre amb la demanda i necessitats del moment actual.

Des del 1956 el nostre objectiu sempre ha estat oferir als nostres clients productes de gran qualitat amb un servei personalitzat. L’elaboració de productes artesans ha estat la nostra feina des del començament, convertint-se amb el temps en la nostra especialitat.

L’obrador, a diferència de molts altres establiments, és el cor del nostre negoci. En ell mantenim la fabricació de productes tradicionals com botifarres, salsitxes, catalana, bull, secallona, sobrassada… Amb el pas del temps, hem combinant aquesta elaboració tradicional tan artesana amb la innovació de nous articles. Això ha estat possible gràcies a la utilització de la tecnologia més avançada en el món de l’alimentació. Hernando Xarcuter va estar la primera xarcuteria de Barcelona en obtenir l’autorització sanitària (BCN-XA-1).

Aquest compromís s’ha mantingut intacte en els anys i hem sabut incorporar la inquietud pròpia de les noves generacions, creant una mena de xarcuteria d’autor de la que estem tan satisfets. Hem incorporat al nostre mostrador plats precuinats, ampliant la gama de formatges, patés i altres productes selectes amb l’objectiu d’estar al dia amb les noves tendències i gustos dels nostres clients.

Si guardem herències del passat, aquestes són les receptes de tota la vida (Artesania) i l’estima pel clients (Servei). Artesania i servei, un enunciat que ens distingeix i diferencia.

Tenim un personal estable i sempre en formació que s’esforça per oferir dia a dia un tracte exquisit als nostres clients. Entenem que en el nostre sector la informació és fonamental per aconsellar-vos en cada moment en l’elecció del millor producte segons l’ocasió.

× Contacta amb nosaltres!
Skip to content